Leertraject coachen in de natuur (voor coaches)

Leertraject coachen in de natuur

Zet werkvormen in de natuur in en optimaliseer het effect voor jouw klant. Breng jouw coachingspraktijk naar buiten!

Vul jij graag je rugzak met extra werkvormen, een overal inzetbare methode (de B∞M-methode©) en praktijkoefeningen? Betekent de natuur een meerwaarde voor jouw praktijk, jouw coachees en jezelf en wil je als gecertificeerde coach in de natuur aan de slag? Zoek je een leertraject dat zijn meerwaarde bewezen heeft en dat al sinds vijf jaar aangeboden wordt?

Dit leertraject bouwt verder op het vijfdaagse programma dat het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse overheid tot begin 2020 via Inverde aanbood. Hetzelfde team van lesgevers-coaches heeft de inhoud en aanpak verder verfijnd op basis van de ervaringen en de feedback van tientallen deelnemers.

Herken je deze vragen?

 • Ik wil graag buiten coachen, maar hoe moet ik daaraan beginnen?
 • Hoe krijg ik mijn coachee uit zijn hoofd?
 • Hoe creëer ik extra inzicht door letterlijk buiten op pad te gaan?
 • Hoe zet ik de natuur in tijdens een coaching?
 • Hoe kan ik mij onderscheiden van andere coaches?
 • Bij welke vorm van coaching voel ik mij het best?

Dit leertraject biedt je antwoorden! 

Het is opgebouwd uit zeven leerdagen, waarin je onze B∞M-methode© in de vingers krijgt. Je ervaart zelf hoe krachtig coachen in de natuur is en hoe je kan werken rond specifieke thema’s als loopbaan en veerkracht. Leermomenten rond natuurkennis en marketing zetten je echt op de kaart. Je krijgt feedback en tijd voor intervisie met je medecursisten en met de trainers. Je sluit je traject af met een integratiemoment. Zo behaal je jouw certificaat van “Coach in de natuur”. 

Hoe is het traject opgebouwd? 

Elke leerdag gaat door in een ander natuurgebied. Ook de begeleidende coaches wisselen in functie van hun expertise. De mentor is het hele traject aanwezig, zorgt voor samenhang en ondersteunt je persoonlijke ontwikkeling.

Het volledige traject, ontwikkeld rond de B∞M-methode©, een methode die de verbondenheid met de natuur als hefboom voor de coaching gebruikt, bestaat uit volgende modules:

Dag 1: Inspiratie. Je wordt je bewust van de natuur als bron van inspiratie, je leert manieren om de natuur in te zetten in het coachingsproces. Je maakt kennis met de B∞M-methode© en ontdekt de meerwaarde ervan.

Dag 2:  Observatie en waarnemen. We oefenen een basisvaardigheid als coach in de natuur: je observatievermogen. Wat zie, hoor en lees je tussen de regels door? Het geeft je als coach in de natuur een goudmijn aan informatie en inzicht over je cliënt.

Dag 3: Loopbaanbegeleiding. Je leert de natuur inzetten in loopbaanbegeleiding. Je integreert werkvormen die energie geven en die de coachee inzicht geven in zijn (toekomstige) loopbaan. We leiden naar meer loopbaangeluk.

Dag 4:  Veerkracht en herbronnen. Je verwerft inzichten en werkvormen in de natuur die rust brengen, zacht activeren en stress beheersen. Je leert via de natuur bij te dragen aan de preventie en nazorg van burn-out.

Dag 5:  Starten als coach in de natuur. Je doet praktische natuurkennis op en leert je nieuwe specialisatie als ‘sterk merk’ uit te spelen.

Dag 6: Intervisiedag. Je consolideert de inzichten en vaardigheden die je doorheen de leerdagen hebt opgedaan. Via intervisie deel je jouw groeiende expertise in het coachen in de natuur. Je krijgt feedback van de lesgever(s).

Dag 7: Integratiedag. Afronding en mogelijkheid tot het behalen van jouw certificaat als coach in de natuur.

Wist je dat nagenoeg alle deelnemers kiezen om het volledige traject af te ronden? Heb jij geen behoefte om het certificaat te behalen? Weet dat je kan opteren voor het zesdaagse traject waarbij je een attest van succesvolle deelname krijgt. 

In samenwerking met NextStep coaching, coachen in de natuur.

Praktische info

 • Leertraject Coach in de natuur – Herfst 2022, telkens van 9.30-17.00
 • 30/09/22:     Het Kluisbos (Kluisbergen) 
 • 1/10/22:       Het kluisbos (Kluisbergen)
 • 21/10/22:     De Liereman (Turnhout)
 • 18/11/22:     Zoete waters (Heverlee/Leuven)
 • 9/12/22:       Groenendaal (Hoeilaart)
 • 27/01/23:     Kalmthoutse Heide (Kalmthout)
 • 17/03/23:     Gentbos (Merelbeke)

Tarieven

De prijs voor de gehele leergang, inclusief de certificatie bedraagt € 2.470,- all in. Begeleiding, syllabus per leerdag, documenten voor reflectie en opdrachten. Elke dag een lichte lunch.

Voor een deel (2 dagen) van de opleiding kan KMO-portefeuille ingezet worden. Wil je hiervan gebruik maken, geef dit dan aan bij je inschrijving. Het is een extra korting van € 198,-

Deelnemers die zich inschrijven voor 30/06/22 krijgen een vroegboekkorting van € 200,-.  Gebruik promotiecode VBH22 bij je inschrijving. Je bent ingeschreven als je de factuur betaald hebt.

Cursusmateriaal, lichte lunch, niet-alcoholische dranken en versnaperingen inbegrepen.
Inschrijven via website NextStep coaching, met vermelding van Peter Massy in de opmerkingen of via het contactformulier.

Volgende geplande leergang: voorjaar 2023.