Op het ritme van de seizoenen(dag Walk-shops)

Laat je inspireren door het ritme van de natuur en zijn seizoenen. Vind je eigen passende en natuurlijke ritme en ervaar weer om te leven op dit ritme. Deze walk-shops zijn groep sessies, kleine groepen van maximaal 8 personen.

Elke Walk-shopdag gaan we op stap in de natuur, werken we rond één seizoen, doen oefeningen in de natuur en nemen ook tijd om rustig tot jezelf te komen. Je wordt uitgenodigd om ervaringen, gevoelens en successen te delen met elkaar. Zo ontstaat er een positieve dynamiek in de groep.

De dagen gaan door in de natuur, zijn toegankelijk voor iedereen (zie ook praktische info, onderaan). Ze kunnen als geheel gezien worden, maar je kan ook aan elke dag afzonderlijk deelnemen.

Alles is cyclisch, alles ontstaat, groeit en bloeit, levert vruchten af en verdwijnt weer. We zien het elke dag met de zon, we bemerken het ieder jaar met de seizoenen. Dat cyclische geldt voor de mooie dingen in het leven en evenzo voor de minder toffe zaken van het leven. Met deze blik kijken we al anders naar hoe ons levenspad zich ontrolt.

Mensen met veel stress /burn-out zien vaak het lichtje niet meer aan het einde van de tunnel. Met de blik op de seizoenen openen we een venster op de natuur der dingen. We bekijken in elke workshop van een dag naar de elementen van een bepaald seizoen en leren hierbij wat we kunnen doen om onze veerkracht te verhogen.

In vier dagen verdiepen we zo onze inzichten en zetten we deze om naar concrete acties. Je wordt begeleid door een ervaren natuurcoach, de groep deelnemers waarmee je op stap gaat en de Natuur.

Dag 1: De Winter

Tijdens deze dag stappen we door een winters landschap, staan stil en mijmeren over wat er was en komen kan. Rust is hier op zijn plaats. Kijk maar rond in de natuur en je ziet de rust die er heerst. We beginnen ook nieuwe keuzes te maken, welke zaden wil ik in de lente laten ontkiemen en welke mogen nog even blijven slapen.

Dag 2: De Lente

De lente is daar. We zien hier en daar het groen boven de grond komen, nog klein en teer, net als onze ideeën die we in de wereld willen zetten. De blaadjes komen aan de bomen, fris en groen. We focussen nu op wat we willen laten groeien, hoe we het kunnen beschermen zodat we mooie bloemen hebben in de zomer.

Dag 3: De Zomer

In hoog zomer staat alles in zijn kracht, ook jij. De natuur toont zich aan ons in al zijn pracht. Net als die natuur mag jij gezien worden. Laat je dan ook zien, toon jezelf, sta in je kracht en geniet van je succes.

Dag 4 De Herfst

We vertoeven dag 1 in de herfst. We bekijken wat we kunnen loslaten of wat we niet meer dienen te dragen. We bekijken ook welke vruchten we kunnen meenemen naar een volgend seizoen.

Dag 1 De Winter

Want ja, alles is cyclisch

Praktische info

Data:
op zaterdagen: 3/12/22 + 4/03+23 + 13/05/23 + 7/10/2023
Telkens van 9.30 – 16u

Locatie: Natuurgebieden in de omtrek van Zoersel, exacte locatie wordt later medegedeeld

Wat breng je mee? Gezien de workshop buiten doorgaat in de natuur, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zorg dus voor aangepaste kledij, afhankelijk van het seizoen. Let op, we staan vaak langere tijd stil op 1 plaats. Zorg voor aangepaste schoenen, wandelschoenen worden aangeraden. Zorg voor je eigen drank, lunch en een versnapering. We zijn niet altijd in de buurt van een toilet.

Investering: € 119/dag
Heb je reeds eerder een coaching of workshop gevolgd bij mij dan ontvang je 20% korting op deze prijs
Schrijf je ineens voor 2 personen in, dan ontvang je elk 10% korting

Inschrijven: via het contactformulier.